2013. augusztus 16., péntek

Köszöntő beszély

Üdvözlök mindenkit, aki érdeklődik az irodalom, a művészetek és a kultúra iránt.

Hamarosan megjelenik online folyóiratom, a Montevideo Hírmondója - eleinte csak magyar nyelven, de később spanyolul és angolul is szeretném közzétenni írásainkat, - az internetes felületen, mely uruguayi eseményekről, történelmi vagy irodalmi hírekről és érdekességekről tudósít majd. 

Ezt a blogot azonban azért hoztam létre, mert az irodalom, a könyvek szeretete honlapunk profiljába vág ugyan, de itt nem csak uruguayi vagy latin-amerikai alkotásokról lesz majd szó. 

Bevallom, mióta itt élek, nem tudom megbeszélni senkivel könyvélményeimet, mert azt igazán jól csak az anyanyelvemen tudom kifejezni. És sajnos az itt élő magyarok vagy nem beszélik már jól a mi speciális és színes kifejezőeszközökben gazdag nyelvünket, az a néhány ember pedig, aki igen, nem olvas, vagy nem azt olvas, amit én.

Ezen a blogon mérhetetlen könyvimádatom munkál, szeretném egy-egy olvasott műről alkotott véleményemet, vagy csak egyáltalán az olvasás és a történet élményét megosztani. Ami nem jelenti azt, hogy mindig csak a lelkesedés vezet majd, előfordulhat, hogy acerbikus stílusomban kritizálni merészelek egy-egy művet vagy alkotót. 

Ha valaki nem ért egyet a látásmódommal, szeretném, ha egészséges és kíméletlen vitába bonyolódna velem. Az intelligensen megfogalmazott ellenvélemények ütköztetéséből kialakuló vita élénkítő hatással van ránk, humanoidokra. 

Szeretettel várok minden érdeklődőt a nyelvi küzdőporondon.      

Gillian T. Gömöri vagy aki így ismert: Tarján Ildikó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése